​Transformasi Pendidikan Nasional – Antara Aspirasi Dan Anjakan

Old price: RM88.00
RM82.72
You save: RM5.28 (6%) Save 6%
10 days
978-983-100-865-2
In stock
+

Transformasi Pendidikan Nasional – Antara Aspirasi Dan Anjakan

Author: Hussein Haji Ahmad

Publisher: UM Press

ISBN: 978-983-100-865-2

Year: 2016

Weight: 0.350 kg

Price: RM88

TRANSFORMASI PENDIDIKAN NASIONAL – Antara Aspirasi dan Anjakan

mengandungi dua puluh tujuh artikel. Kandungannya memaparkan pelbagai analisis sub tema untuk mencetuskan kesedaran tentang cabaran-cabaran yang dihadapi oleh sistem pendidikan nasional ke arah mencapai aspirasi strategik yang dihasratkan oleh dasar pendidikan melalui Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (2013-2025). Artikel-artikel berkaitan telah dipilih dengan tujuan menggalakkan para pemimpin pendidikan, pelaksana dasar dan golongan masyarakat berkepentingan, terutama sekali semua pendidik di sekolah dan bilik darjah, supaya sentiasa memikirkan tentang strategi, pendekatan dan metodologi baru yang lebih inovatif dan berkesan untuk menghidupkan persekitaran pengajaran dan pembelajaran (PdP) yang transformative bagi mencapai semua aspek tentang aspirasi sistem dan aspirasi pelajar yang dihasratkan dalam pelan tersebut.

Himpunan artikel yang terpilih ini meliputi lima bidang tema iaitu: transformasi dasar, transformasi kurikulum, transformasi kepemimpinan dan pengurusan sekolah, transformasi penilaian dan pentaksiran pembelajaran.dan transformasi pendidikan tinggi. Terkandung dalam tema-tema tersebut ialah sorotan idea para penulis tentang dasar dan kurikulum transformatif masa depan; pendekatan siber, digital dan ICT dalam pembelajaran; pedagogi, penilaian dan amalan pentaksiran; ketrampilan bahasa dan komunikasi (Melayu, Inggeris dan Bahasa dan Bahasa ketiga), pendidikan khas dan inklusif; pendidikan agama, moral dan etika serta identiti nasional; pendidikan teknikal dan vokesionall; pendidikan sains, teknologi, kejuruteraan dan matematik (STEM); keguruan dan profesionalisme; kemahiran berfikir aras tinggi, kreativiti dan inovasi; penglibatan ibu bapa dan komuniti berkepentingan; kemahiran insaniah dan pembangunan pelajar; dan keselarasan program pembangunan pendidikan tinggi dan sebagainya.

Buku ini adalah sesuai dibaca oleh Pegawai-pegawai di Kementerian Pendidikan Malaysia, Jabatan Pendidikan Negeri, Pejabat Pendidikan Daerah, para Pengetua, Guru Besar, Guru-guru, Ibu Bapa dan orang perseorangan yang berminat dalam aspek transformasi pendidikan nasional.

1) 'Sign in' di terlebih dahulu di bahagian atas kanan

2) Pilih buku-buku pilihan anda melalui klik 'Add Chart'

3) Klik 'checkout' jika anda sudah selesai memilih buku pilihan anda

4) Lengkapkan alamat penghantaran anda

5) Buat pembayaran sama ada melalui Online Transfer atau Bank in/ Cash Deposit atau Paypal

6) Lampirkan bukti pembayaran anda kepada [email protected] untuk tujuan pengesahan.

Sekiranya ada kesulitan untuk membeli secara online di website, untuk bantuan mohon hubungi kami dengan cara berikut:

Klik butang di atas untuk berkomunikasi dengan kami.

Kami menggunakan perkhidmatan Pos Laju untuk membuat penghantaran pesanan buku ke seluruh negara.

Tempoh masa penghantaran adalah 2 - 5 hari bekerja.

1. Bayaran yang dibuat & diemailkan bukti bayaran sebelum 9 AM (hari bekerja), akan terus diproses & dihantar pada hari yang sama.

2. Order atau bayaran yang dibuat selepas pukul 9 AM, akan diproses & dihantar pada hari bekerja berikutnya.

3. Pemprosesan order dibuat pada hari Isnin - Sabtu & penghantaran dilakukan pada hari bekerja Isnin - Jumaat.

4. Sekiranya syarikat courier cuti, order tetap akan diproses, tetapi hanya akan dihantar apabila syarikat courier mula beroperasi.

5. Tracking nuber akan dihantar terus kepada anda.

6. Kami akan maklumkan lebih awal jika ada perubahan waktu operasi semasa musim perayaan.

Buku yang Sesuai Dibeli Bersama

Bestseller