​Intisari Sejarah Mexico Baharu​

RM50.00
10 days
978967412288
Out of stock

Intisari Sejarah Mexico Baharu

Author : Pablo Escalante-Gonzalbo, Bernardo Garcia-Martimez, Luis Jauregui, Josefina Zoraida Vazquez, Elisa Speckman Guerra, Javier Garciadiego, Luis Aboites-Aguilar

Publisher: UKM Press

ISBN: 978967412288

Pages: 310 pp

Price: RM50

Pada tahun 1973, El Golegio de Mexico telah menerbitkan versi pertama yang berjudul Historia minima de Mexico, (diikuti pada tahun 1974 dengan versi terjemahan Bahasa Inggeris yang berjudul A Compact of Mexico) bertujuan untuk menyediakan orang-orang Mexico ketika itu dengan satu ilmu asas sejarah negara mereka. Lima pengarang telah melibatkan diri dalam penulisan buku ini – Daniel Cosio Villegas, (pengarah projek), Ignacio Bernal, Alejandra Moreno Toscano, Luis Gonzales, dan Eduardo Blanquel – yang telah mengekspresikan apa yang diperkatakan pada waktu itu sebagai satu sejarah paling padat, gambaran yang tepat berkenaan Mexico terdahulu. Edisi berikutnya, merangkumi karangan tambahan (oleh Lorenzo Meyer) meliputi tahun-tahun seterusnya tetapi karya masih tetap sama sehingga abad kedua puluh satu. Sementara mengekalkan tujuan mengsintesis dan memudahkan peranannya sebagai panduan asas kepada versi awal Historia minima de Mexico, karya baru ini meliputi manuskrip novel yang lengkap dan asli: mengandungi paparan teks yang disediakan oleh tujuh orang pengarang untuk edisi ini. Naskah ini juga menyediakan satu pendekatan yang baharu dengan dihiasi oleh penempohan pensejarahan, cadangan, penerangan, liputan tajuk yang lebih meluas dan yang utama ialah gambaran yang lebih moden yang mempunyai asas terbaik dengan pandangan yang lebih lengkap, ilmu pengetahuan yang halus dalam tanggapan kami pada awal abad ke 21. Oleh itu, Intisari Sejarah Mexico Baharu (A New Compact History of Mexico) bukanlah satu sejarah baharu tetapi suatu karya yang berinovasi. Dalam bacaannya, pembaca akan menemui pentaksiran dan perspektif yang akan membolehkan mereka menggarap fahaman yang asas tentang sejarah Mexico dengan cara yang menyeronokkan.

1) 'Sign in' di terlebih dahulu di bahagian atas kanan

2) Pilih buku-buku pilihan anda melalui klik 'Add Chart'

3) Klik 'checkout' jika anda sudah selesai memilih buku pilihan anda

4) Lengkapkan alamat penghantaran anda

5) Buat pembayaran sama ada melalui Online Transfer atau Bank in/ Cash Deposit atau Paypal

6) Lampirkan bukti pembayaran anda kepada [email protected] untuk tujuan pengesahan.

Sekiranya ada kesulitan untuk membeli secara online di website, untuk bantuan mohon hubungi kami dengan cara berikut:

Klik butang di atas untuk berkomunikasi dengan kami.

Kami menggunakan perkhidmatan Pos Laju untuk membuat penghantaran pesanan buku ke seluruh negara.

Tempoh masa penghantaran adalah 2 - 5 hari bekerja.

1. Bayaran yang dibuat & diemailkan bukti bayaran sebelum 9 AM (hari bekerja), akan terus diproses & dihantar pada hari yang sama.

2. Order atau bayaran yang dibuat selepas pukul 9 AM, akan diproses & dihantar pada hari bekerja berikutnya.

3. Pemprosesan order dibuat pada hari Isnin - Sabtu & penghantaran dilakukan pada hari bekerja Isnin - Jumaat.

4. Sekiranya syarikat courier cuti, order tetap akan diproses, tetapi hanya akan dihantar apabila syarikat courier mula beroperasi.

5. Tracking nuber akan dihantar terus kepada anda.

6. Kami akan maklumkan lebih awal jika ada perubahan waktu operasi semasa musim perayaan.