Tekal Berjuang: Memoir Anuar Tahir

RM30.00
10 days
9789672007142
In stock
+

Tekal Berjuang: Memoir Anuar Tahir

Penulis: Anuar Tahir

Penerbit: ILHAM Books

ISBN: 9789672007142

Muka Surat: 176 pp

“Ramai pelajar yang cedera. Kami mengambil keputusan pulang ke Kampus dan melakukan satu peristiwa sejarah dengan merampas kedua-dua Kampus ITM dan mengambil alih kekuasaan selama beberapa hari. Nik Castro diisytiharkan sebagai Pengarah ITM Shah Alam dan saya pula sebagai Pengarah di Kampus Petaling Jaya. Semua pensyarah dan kakitangan ITM termasuk pihak keselamatan, apabila tiba pada pagi itu untuk bertugas telah diusir oleh pengawal-pengawal keselamatan kami sendiri yang menggelar diri mereka sebagai Gestapo KSITM”

==============

"Kehadiran buku ini adalah tepat dengan peranan besar Islam dalam konteks kemajmukan negara Malaysia. Isi buku ini adalah satu manifestasi jejak-jejak hidup saudara Anuar Tahir dengan segala macam ragam pengalaman manis dan pahit yang telah dilalui oleh pengarang. Jejak-jejak hidup saudara Mohd Anuar terukir dalam dunia penataran Islam, keilmuan dan kependidikan, kepimpinan pelajar dan belia, organisasi, pertubuhan sukarela (NGO), politik dan penulisan.

Nama saudara Anuar Tahir adalah sinonim dengan kepemimpinan badan-badan dakwah Islam dan politik. Justeru saudara Anuar Tahir mempunyai pengetahuan dan pengalaman yang kaya dalam bidang organisasi. Beliau pernah menyandang jawatan-jawatan penting dalam ABIM dan pertubuhan-pertubuhan pelajar dan belia Islam seperti IIFSO yang berpengkalan di Kuwait, WAMY yang beribu pejabat di Riyadh, Arab Saudi. Sebagai seorang pemimpin tertinggi ABIM, saudara Anuar juga terlibat dalam kepemimpinan Majlis Belia Malaysia (MBM).

Dalam dunia politik tanah air, saudara Anuar Tahir telah membuat keputusan luar biasa. Beliau bermula dengan UMNO, Parti Keadilan Nasional (KEADILAN), Parti Islam SeMalaysia (PAS) dan kini bersama Parti Amanah Negara (AMANAH). Lebih menarik, saudara Anuar membidani kelahiran KEADILAN dan AMANAH apabila menjadi antara pengasas dan Setiausaha Agung pertama bagi kedua-dua parti tersebut"

Senator Dr Muhammad Nur Manuty

1) 'Sign in' di terlebih dahulu di bahagian atas kanan

2) Pilih buku-buku pilihan anda melalui klik 'Add Chart'

3) Klik 'checkout' jika anda sudah selesai memilih buku pilihan anda

4) Lengkapkan alamat penghantaran anda

5) Buat pembayaran sama ada melalui Online Transfer atau Bank in/ Cash Deposit atau Paypal

6) Lampirkan bukti pembayaran anda kepada [email protected] untuk tujuan pengesahan.

Sekiranya ada kesulitan untuk membeli secara online di website, untuk bantuan mohon hubungi kami dengan cara berikut:

Klik butang di atas untuk berkomunikasi dengan kami.

Kami menggunakan perkhidmatan Pos Laju untuk membuat penghantaran pesanan buku ke seluruh negara.

Tempoh masa penghantaran adalah 2 - 5 hari bekerja.

1. Bayaran yang dibuat & diemailkan bukti bayaran sebelum 9 AM (hari bekerja), akan terus diproses & dihantar pada hari yang sama.

2. Order atau bayaran yang dibuat selepas pukul 9 AM, akan diproses & dihantar pada hari bekerja berikutnya.

3. Pemprosesan order dibuat pada hari Isnin - Sabtu & penghantaran dilakukan pada hari bekerja Isnin - Jumaat.

4. Sekiranya syarikat courier cuti, order tetap akan diproses, tetapi hanya akan dihantar apabila syarikat courier mula beroperasi.

5. Tracking nuber akan dihantar terus kepada anda.

6. Kami akan maklumkan lebih awal jika ada perubahan waktu operasi semasa musim perayaan.